12371012151841320212224302845462748

Menu

Archief
Fragment uit Over de grens. Filosofie op reis: De avontuurlijke reizigerFragment uit Over de grens. Filosofie op reis: Impressies uit IndiaRecensies

Doorzoek de website
  

Over de grens
Recensies

  • De originaliteit schuilt [...] in de wijze waarop zij haar eigen reiservaringen verbindt aan cultuurfilosofische theorieĆ«n, met zowel literaire als filosofische trefzekerheid. (Anton de Wit, Filosofie Magazine, april 2006)
  • Reizen stelt het vertrouwde ter discussie, geeft authentieke ervaringen die in onze samenleving niet meer mogelijk zijn. Misschien is dat wel het belangrijkste motief om ver te reizen, om vaak onverantwoorde risico's te nemen en je neer te leggen bij de sleur, de ongemakken en banaliteiten van het reizen. Een boek vol interessante filosofische ideeĆ«n over reizen en niet eerder vastgestelde cultuurhistorische verbanden. Origineel boek dat vraagt om een breed publiek en dat ook helemaal verdient." (Wim Fievez, Nederlandse Bibliotheekdienst, oktober 2005)
  • Van Bergen schreef een liefdevol en toegewijd filosofisch boek schreef over grote zaken zoals 'het verloren paradijs' en verbindt die met het kleine, ogenschijnlijk triviale: het type reisbagage, de snelheid van het vervoersmiddel en de bestemming van de reis. (Juryrapport Socrateswisselbeker 2006)
  • Over de grens van Carolien van Bergen is een boeiend boek dat op de vele aspekten van het reizen ingaat. [...] Ondanks de vele aspekten die Carolien van Bergen aansnijdt, is het een zeer toegankelijk boek geworden. Regelmatig zult u verrast worden door de manier waarop zij, vanuit haar professies, tegen reizigers, toeristen en vrije tijd aankijkt. Voor mensen die meer willen weten over hun beweegredenen ten aanzien van het reizen, is dit een heerlijk boek. Verrassend, gedegen en makkelijk geschreven. (Recensie Kids&Trips:)
   
Aanmelden | Site map | 17  actieve bezoekers  
Copyright 2002 © Carolien van Bergen & Kreatuur - All rights reserved
Top